Шест години затвор получи бившият ковчежник на Ватиката Джордж Пел, който бе

...
Шест години затвор получи бившият ковчежник на Ватиката Джордж Пел, който бе
Коментари Харесай

Шестгодишна присъда за австралийския кардинал Джордж Пел, обвинен в педофилия

Шест години затвор получи някогашният ковчежник на Ватиката Джордж Пел, който бе съден за педофилия над две момчета през 90-те години.

Кардиналът ще има право да желае предварително освобождение най-рано след 3 години и 8 месеца.

Срещу него свидетелства мъж, 13-годишен по време на закононарушението, който сега е 30-годишен, само че името му не се загатва. През 90-те години той и негов другар пеят в църковния хор. Тогава, съгласно описа му, стават жертва на Пел.

Това не е било еднократно посягане, но ужасените момчета мълчат с години от позор и боязън.

Духовникът, който към този момент е на 77 години, към момента твърди, че е почтен. По време на правосъдния му развой съдията декларира, че дейностите са осъществени по извънредно нахален метод.

Престъпленията са осъществени месеци преди Пел да бъде назначен за архиепископ на Мелбърн. Към този миг той е най-високопоставеният католически чиновник, упрекнат в полово принуждение.

Знае се, че юристът на Джордж Пел Робърт Ритчтър ще апелира присъдата.

Адвокат на една от жертвите споделя: „ Клиентът ми е наясно, че процесът продължава и че през юни ще има обжалване. Той не желае да разяснява присъдата. "

Пред постройката на съда в Мелбърн група жители показаха разочарованието си от прекомерно късата присъда. Все отново други я приветстват.

" Това е победа освен за австралийците, само че и за всички. Защото през днешния ден насочваме обръщение, че нашите деца са значими и животът им има значение ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР